Naši studenti održali debatu na izboru za Miss Hrvatske

8. rujna 2017.

Studentica 2. godine Marta Spajić, student 4. godine Filip Bunjevac te prodekan za nastavu i studente Goran Luburić posjetili su Vinkovce u sklopu izbora Miss Hrvatske za Miss svijeta.

U utorak, 5. rujna 2017. godine naši studenti Marta Spajić, Filip Bunjevac te prodekan Luburić u veselom i dobrom raspoloženju krenuli su prema Vinkovcima, gdje se ove godine održavaju posljednje pripreme izbora Miss Hrvatske za Miss svijeta. Izbor se vodi između 19 ljepotica iz cijele Hrvatske, među kojima je i jedna natjecateljica iz dijaspore, odnosno iz Beča. Natjecateljica je mnogo i konkurencija je velika, no samo će jedna biti okrunjena titulom Miss Hrvatske 2017. godine.

Naša Visoka poslovna škola Zagreb već je treću godinu zaredom ponosni sponzor ovog natjecanja, a pobjednica kao nagradu osvaja stipendiju na Visokoj poslovnoj školi Zagreb.

Pripreme za finalni izbor za Miss Hrvatske održavale su se u vinkovačkom hotelu Slavonija. Prije same debate, Missice su izvlačile pitanja iz opće kulture. Bilo je raznolikih odgovora, gdje su neke od djevojaka bez problema odgovarale, dok su se neke ipak malo namučile s odgovorom. Nakon pitanja, našu debatu otvorili smo citatom Nine Badrić, koji je bio i tema same debate: "Najjače oružje jedne žene su mozak, mudrost, šarm i pamet, a fizička ljepota samo je šlag na torti."

Djevojke su bile podijeljene u dvije skupine gdje su trebale braniti svoje teze. Jedna skupina je branila tezu da je fizički izgled najčešće presudan u životu, dok je druga skupina smatrala kako je pamet važnija od samog izgleda. Nakon zanimljive i žustre debate, svim natjecateljicama poželjena je sreća, kako u natjecanju, tako i u daljnjoj profesionalnoj karijeri.


Među finalisticama, nalazi se i naša studentica 5. godine, Nika Poljak, kojoj želimo puno sreće u samome finalu.

Napisali: Marta Spajić i Filip Bunjevac