Glumica Zrinka Cvitešić dolazi nam kao gošća

14. prosinca 2017.

Gost predavač na Visokoj poslovnoj školi Zagreb u srijedu, 20. prosinca u 17:00 sati, bit će naša svjetski poznata i priznata glumica, Zrinka Cvitešić.

Jedini stranac među dobitnicima najprestižnije britanske kazališne nagrade, Olivier, europski Shooting star, vlasnica Zlatne arene, Srca Sarajeva… podijelit će s nama svoja iskustva rada u kazalištu na West Endu i hollywoodskoj produkciji.

Zrinka Cvitešić, glumica, scenaristica, producentica, izvrsna plesačica, pijanistica i pjevačica, rođena je Karlovčanka. Diplomirala je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Debitirala je u filmu Konjanik, u ulozi Lejle, redatelja Branka Ivande. Europsku slavu postigla je ulogom Lune u filmu Na putu, Jasmile Žbanić. U svojoj filmografiji ponosno ističe i hrvatske filmove poput Što je muškarac bez brkova, Lea i Darija, Ljudožder vegetarijanac... a od stranih Lost in London i najavljuje Lucky accident crush te BBC-eve serije London Spy i Capital.

Ova iznimno talentirana umjetnica, koja živi na dvije adrese i rijetko daje intervjue, u svom zgusnutom rasporedu između mjesecima rasprodanih izvedbi predstave Tko pjeva zlo ne misli u zagrebačkom HNK i obveza na snimanju BBC-eve serije, dat će studentima Menadžmenta i produkcije u kulturi najdirektniji uvid u procese koji se kriju iza jedne izvedbe na pozornici popularnog mjuzikla poput Once-a ili iza jednog kadra filma s Woody Harelsonom.