Dok drugi upisuju faks, ti upiši KARIJERU

Završetak školovanja i ulazak na tržište rada stresno je razdoblje. Bilo bi idealno da odmah nakon završenog fakulteta pronađete i posao. Možda čak i tijekom studija? Programi Visoke poslovne škole Zagreb napravljeni su upravo s misijom da vas pripreme za posao u području marketinga i komunikacija.

Kako pronaći posao

Na tržištu rada sve je veći interes za stručnjacima marketinga i komunikacija, a u Hrvatskoj nema mnogo institucija koje osposobljavaju studente upravo za te smjerove. Na VPŠZ, nakon uspješnog završetka preddiplomskog studija, studenti stječu naziv Stručni prvostupnik/prvostupnica marketinga i komunikacija (bacc.oec.). Po završetku specijalističkog diplomskog stručnog studija postajete Specijalist/specijalistica marketinga i komunikacija (struč.spec.oec.).

Prema istraživanju portala MojPosao.hr, 40% studenta želi upisati poslijediplomski studij, a po završetku školovanja 75% mladih si postavi rok od tri godine da pronađu posao. Zato u startu razmišljajte o upisu karijere, ne "samo" fakulteta.

Možda niste sigurni što želite?

VPŠZ vas usmjerava u budućoj karijeri komunikacijskih stručnjaka. Sigurno si postavljate pitanje - što sve može raditi jedan menadžer komunikacija? Možete postati stručnjak za odnose s javnošću (PR), novinar, medijski djelatnik, community menadžer ili content marketing djelatnik. Svaka od ovih karijera ima svoje draži. Kao PR stručnjak predstavljate tvrtku ili brend pred licem javnosti. Novinarstvo se razvija iz dana u dan i pruža nebrojne mogućnosti; od klasičnog print novinarstva, TV i radio zaposlenja do sve brže rastućeg internetskog novinarstva.

Trend “društvenih medija” se širi, pa je potreba za novom vrstom komunikacijskih djelatnika sve veća. Možda je vaša buduća karijera baš ona community managera, gdje treba biti komunikacijski stručnjak, novinar, urednik i psiholog u jednom. Još jedno od novih zanimanja u kojima se možete profilirati nakon završenog studija marketinga i komunikacija jest content marketing djelatnik.

Marketing je sve

Kroz marketing se usluge i proizvodi transformiraju od koncepta do proizvoda. Marketing je znanost stvaranja i zadržavanja kupca. Menadžer marketinga može raditi u trgovačkim društvima, društvenoj ustanovi te političkim strankama ili udrugama. Trebate još razloga zašto postati menadžer marketinga? Imamo ih 5!

Što o VPŠZ kažu studenti:

Karlo Pavlić – “Osim što sam s VPŠZ-a ponosno izašao s diplomom, izašao sam i s prijateljima koji ostaju za cijeli život.“

Marijana Kraljević – “ Ono što bih istakla kod VPŠZ-a jest mogućnost da se naučena teorija pretvori u praksu. Kroz kreativni odjel studenti stvaraju, uče, razrađuju svoje kreativne ideje i dolaze do cilja.“

Anja Liker – “Studiranje na VPŠZ mi je pomoglo u pronalasku posla. Znanja koja sam stekla ključna su karika u razvoju moje karijere."